Microdermabrasie

Microdermabrasie klinkt als een ingewikkeld scheikundig proces, maar het is eigenlijk gewoon een intensieve peeling van de bovenste huidlagen. Toch staat deze moeilijke naam garant voor een gedegen behandeling waarmee allerlei huidproblemen aangepakt kunnen worden. Onder andere een verouderde huid of de gevolgen van acné kunnen worden verzacht door middel van deze techniek. Lees dus vooral verder wanneer u meer wilt weten over wat microdermabrasie voor u kan betekenen.

Microdermabrasie: een krachtpatser die allerlei huidproblemen aanpakt
De lijst van indicaties waarbij microdermabrasie een huidverbetering geeft, is vrij lang. Zo helpt deze intensieve peeling bij een huid die:

 • verdikt is of overmatig verhoornd is
 • door veroudering last heeft van verslapping, fijne lijntjes en rimpels
 • door de zon beschadigd is
 • een vale of doffe teint heeft door een slechte doorbloeding (rokershuid)
 • vet is en onzuiverheden bevat
 • littekens en rode vlekjes heeft als gevolg van acné
 • grove poriën laat zien
 • pigmentstoornissen heeft

U ziet het: microdermabrasie is multi-inzetbaar. De techniek van de behandeling bestaat uit microfijne kristallen die via een straalkop op uw huid spuit en weer wegzuigt. Dat veroorzaakt een peeling waarbij een aantal lagen met dode huidcellen verdwijnen. Het gevolg is dat de doorbloeding van uw huid wordt gestimuleerd. Ook worden er nieuwe collageen en elastine vezels aangemaakt. Verder verfijnen de lijntjes en heeft u een frissere, egalere en mooiere huid.

Een kuur bestaat altijd uit 3 behandelingen (1 behandeling gratis) of 6 behandelingen (2 behandelingen gratis) + 1 gratis sun care SPF 20 100ml t.w.v. €15,-

 • Milde reiniging
 • Peeling
 • Microdermabrasie
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Concentraat
 • Dagcrème met SPF

Behandeling en indicatie van de microdermabrasie

We beginnen eerst met een huidanalyse en kijken samen wat de beste aanpak voor u is. Daarna reinigen we de huid, waarbij we eventueel een dieptereiniging toepassen. Vervolgens peelen wij uw huid door middel van de microfijne kristallen. Nadat wij deze weer verwijderd hebben, verzorgen wij uw huid met een verzorgende concentraat (ampul) en crème. Houd er rekening mee dat u het beste uit de zon kunt blijven. En gebruik een sterk beschermende zonnebrandcrème, deze krijgt u gratis bij de kuurbehandelingen.

Na een behandeling ziet u al resultaat. Voor een nog beter effect kunt u een kuur ondergaan van 3 tot 6 behandelingen met microdermabrasie. Wij geven deze dan om de 3 tot 4 weken. De microdermabrasie prijzen zijn afhankelijk van het aantal behandelingen die u ondergaat.
Een losse behandeling kost € 65. Gaat u voor een kuurverband van 3 behandelingen dan kost dit €145 incl. Sun Care SPF 20. Of gaat u voor een kuurverband van 6 behandelingen dan kost dit €275 incl. Sun Care SPF 20.
Met microdermabrasie kunt u veel huidproblemen laten verdwijnen. Ontdek wat er voor u mogelijk is en maak telefonisch of online een afspraak of vul het contactformulier in op onze website. Wij helpen u graag aan een mooiere en gladdere huid.

Nabehandeling

Goede nazorg thuis is zeer belangrijk. De huid moet extreem goed gevoed en hersteld worden omdat deze veel vocht verloren heeft. Ook neemt de huid door microdermabrasie alle werkstoffen uit de producten beter op. Goede producten voor de nazorg vergroten dus ook het resultaat van de behandeling.
* Ga niet in de felle zon/zonnebank zitten 4 weken na de behandeling
* Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater
* Draag tot 24 uur na de behandeling geen make-up

Wanneer mag je géén microdermabrasie ondergaan

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag géén microdermabrasie ondergaan bij moedervlekken, eczeem, psoriasis, huidontstekingen, koortslip, zonverbranding, vitamine A medicatie (roaccutane) voorgeschreven door een arts, rosacea, huidkanker, zwangerschap, actieve acne, herpes en actinische keratose.

Prijzen en of afspraak

Kijk voor informatie over de prijzen van de schoonheidsbehandelingen op de prijslijst of voor direct maken van een afspraak in de agenda.